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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S. Produção de materiais de referência para nutrientes e contaminantes inorgânicos em amostras de ração e tecido de peixe. 2018, 216 f. Tese (Doutorado em Ciências) - Instituto de Química de São Carlos, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, 2018. 216 f. Orientadora: Dra. Ana Rita de Araújo Nogueira - Embrapa Pecuária Sudeste.

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2.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Estudos de homogeneidade e estabilidade para determinação de macro e micronutrientes em ração para peixe candidata a material de referência. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 18., 2016, Florianópolis. Anais... Florianópolis: SBQ, 2016.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, G. B. de; KAWAMOTO, M. S.; NOGUEIRA, A. R. de A. Avaliação do comportamento do espectro de infravermelho próximo de amostras submetidas à irradiação gama. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 18., 2016, Florianópolis, SC. Anais... Florianópolis, SC: ENQA, 2016.

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4.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Caracterização química de ração para peixe candidata a material de referência por meio de ensaio colaborativo. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 18., 2016, Florianópolis. Anais... Florianópolis: SBQ, 2016.

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5.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Preparation and evaluation of a new reference material for macro - and micronutrients in fish feed. Microchemical Journal, v. 149, n. 104027, p. 1-9, 2019.

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6.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Estudo isócrono de estabilidade a curto prazo em tecido de peixe candidato a material de referência. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.677.

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7.Imagem marcado/desmarcadoKAWAMOTO, M. S.; BRAZ, C. E. M.; NOGUEIRA, A. R. de A. Estudo comparativo de procedimentos de preparo de amostras de alimentos empregando ácidos diluídos para a determinação de nutrientes por técnicas espectroscópicas. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.672.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMIHAI, O.; KAWAMOTO, M. S.; LEBLANC, K. L.; GRINBERG, P.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. Determination of chromium picolinate and trace hexavalent chromium in multivitamins and supplements by HPLC-ICP-QQQ-MS. Journal of Food Composition and Analysis, v. 87, 2020, 103421.

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9.Imagem marcado/desmarcadoLEBLANC, K. L.; KAWAMOTO, M. S.; MAI LE, P.; GRINBERG, P.; NADEAU, K.; YANG, L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. Quantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry. Food Analytical Methods, v. 12, p.1316-1326, 2019.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/04/2020
Data da última atualização:  20/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MIHAI, O.; KAWAMOTO, M. S.; LEBLANC, K. L.; GRINBERG, P.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z.
Afiliação:  Ovidiu Mihai, National Research Council Canada; Mayumi S. Kawamoto, National Research Council Canada; Kelly L. LeBlanc, National Research Council Canada; Patricia Grinberg, National Research Council Canada; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Zoltán Mester, National Research Council Canada.
Título:  Determination of chromium picolinate and trace hexavalent chromium in multivitamins and supplements by HPLC-ICP-QQQ-MS.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 87, 2020, 103421.
ISSN:  0889-1575
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103421
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Chromium picolinate (CrPic) and trace hexavalent chromium (Cr(VI)) content were characterized in VITA-1 and VITB-1, two new multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from National Research Council Canada, by two methods of high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry. The conditions for the separation of Cr(VI) from EDTA-complexed Cr(III) were optimized such that species interconversions were not observed during analysis. Following extraction with dilute NH4OH in water at pH 10 (for Cr(VI)) or 3:2 acetonitrile:water (for CrPic) and quantification by standard addition, it was concluded that CrPic accounted for 95?96 % of the Cr in VITA-1 and VITB-1, while Cr(VI) was not present above the detection limit of 0.13 ?g Cr g?1. Using the two developed methodologies, commerciallyavailable nutritional supplements, in the form of vitamin tablets and dried food supplements, were assessed, and it was determined that CrPic accounted for the majority (92 %?98 %) of the chromium present in the tablets, and that Cr(VI) concentrations were below the detection limit for all samples except for the powdered beets where it accounted for nearly half of the total Cr present.
Palavras-Chave:  Chromium picolinate; Hexavalent chromium; Inductively coupled plasma mass spectrometry.
Thesaurus NAL:  High performance liquid chromatography; Ion exchange chromatography.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25099 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00026MIH2020.00071
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